Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Η Ε.ΔΙ.Κ.Ε. Ποιοι είμαστε Μενού Κορυφαίο Μενού Ίδρυση & στόχοι της Ε.ΔΙ.Κ.Ε.

Ποιοι είμαστε

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ Ε.ΔΙ.Κ.Ε.

Η ΕΔΙΚΕ - ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ξεκινησε το 1998, με στόχο, να φέρει κοντά όλους τους συναδέλφους. Με επιμονή και μεγάλη διάθεση προσέγγισης, μια πολύ μικρή ομάδα συναδέλφων απο Λαρισα και Τρίκαλα, άρχισε κυριολεκτικά να ψάχνει σε όλους τους νομούς της Κ. Ελλάδας, για να βρει, κατ' αρχην, τους επαγγελματίες διακοσμητές, να τους γνωρίσει και να τους ενημερώσει για την Επαγγελματικη Ένωση, που ετοιμάζεται.

Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν γρήγορα και η ίδρυση της ΕΔΙΚΕ, το 1999, ήταν πια γεγονός. Κύριος στόχος όλων των μελών και κατ' επέκταση των Διοικητικών Συμβουλίων, που αναδείχθηκαν στις μέχρι σήμερα εκλογικές διαδικασίες, ήταν η σύσταση Πανελλήνιας Ενωσης Διακοσμητων, ώστε να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις για:

  • Την διασφαλιση των επαγγελματικων μας δικαιωματων
  • Την αναδειξη της καλλιτεχνικης ταυτοτητας του κλαδου

Η ΕΔΙΚΕ σήμερα αριθμωντας 200 μέλη, ανανεωνεται, εκσυγχρονιζεται και φιλοδοξει με τις πρωτοβουλιες που παιρνει και τις δρασεις που σχεδιαζει, να γινει ο φορεας εξελιξεων στον χωρο του design.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ Ε.ΔΙ.Κ.Ε.

 

Η ΕΔΙΚΕ είναι η Δευτερη Επαγγελματική Ένωση, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Της Ένωσης ηγείται ένα 7μελες εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, που προσφέρει εθελοντική εργασία για τους στόχους και σκοπούς της Ένωσης.

Η ΕΔΙΚΕ δεν είναι μια μελετητική φίρμα, που μπορεί να αναλάβει μικρά ή μεγάλα έργα.

Είναι ο συλλογικος φορεας, που εκπροσωπει τους Επαγγελματιες Διακοσμητες στην Κεντρικη Ελλαδα και παρεχει ενημερωση για διάφορα προβλήματα του κλάδου στα μελη της.

Είναι ο φορεας, όπου μπορούν να απευθύνονται οι υποψήφιοι πελάτες, για να πάρουν γενικές πληροφορίες για την παροχή υπηρεσίας του διακοσμητή.

Το Δ.Σ. φροντίζει, διοργανώνοντας εκδηλωσεις, ημερίδες και σεμινάρια, ώστε τα μέλη της να ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες, τα υλικά, το σύγχρονο design, την εκπαίδευση και την εν γένει επαγγελματική τους συμπεριφορα και εξέλιξη.

Η ΕΔΙΚΕ τέλος είναι ο φορεας της Κ. Ελλάδας, που σε συνεργασία με τις άλλες υφιστάμενες Ενώσεις, προσπαθεί να αναδειξει το δημιουργικό έργο του Διακοσμητή.