Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Design Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ;

Διακόσμηση είναι η τέχνη, που αναλύει τις εξειδικευμένες ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του χρήστη και διαμορφώνει τον χώρο του βάσει αυτών.

 

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ;

Η Διακόσμηση είναι μια εφαρμοσμένη τέχνη και διέπεται από αρχές και κανόνες, απαιτούνται Δε ειδικές γνώσεις πάνω σε πολλά τεχνικά θέματα, πέραν βέβαια της αισθητικής που θεωρείται απαραίτητη.

 

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

Θα ήταν ανόητο να υποστηρίξουμε ότι δεν υπάρχουν άλλοι, εκτός των διακοσμητών που έχουν αισθητική άποψη, ισορροπία και κριτήριο. Όμως όπως είπαμε πιο πάνω απαιτούνται και ειδικές γνώσεις εργονομίας, σχεδιαστικές, οικοδομικές, γνώσεις για την λειτουργία των χρωμάτων κ.α. Γι’ αυτό πιστεύουμε, ότι ακόμα και αν παραδεχθούμε ότι οι γνωστοί σας είναι εξαιρετικά χαρισματικά άτομα, οι λύσεις που δόθηκαν στον δικό τους χώρο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λύσουν και τα προβλήματα του δικού σας.

 

ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ;

Υπάρχουν τριών ειδών διακοσμητές:
Α. Εκείνοι που επιβάλλουν τις απόψεις τους στον πελάτη.

Β. Εκείνοι που απλώς εφαρμόζουν τις απαιτήσεις του πελάτη τους.

Γ. Εκείνοι που προσπαθούν να ισορροπήσουν τις απαιτήσεις του πελάτη τους με το εργονομικά και αισθητικά «ορθό». Ένα υπνοδωμάτιο, χώρος ηρεμίας, βαμμένο σε ένα κατακόκκινο χρώμα, δεν είναι ο, τι πιο σωστό μπορεί να φαντασθεί κανείς, ακόμη και αν είναι σφοδρή επιθυμία του χρήστη. Ο σωστός επαγγελματίας διακοσμητής πρέπει να αναλύσει τις ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της επιλογής στον πελάτη του και αν δεν υπάρξει αλλαγή πρέπει να επιλέξει τον σωστό τόνο και την ποσότητα που θα είναι αβλαβής στον χρήστη.

 

 

Η ΕΔΙΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΩ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ;

Πράγματι σήμερα ακόμη και οι πιο μικρές εταιρείες διαθέτουν κάποιον συνεργάτη – διακοσμητή, ευτυχώς… Όπως όμως είναι ευνόητο, λογικό και απόλυτα θεμιτό, η κάθε εταιρεία προωθεί τα δικά της προϊόντα. Ο Δε συνεργάτης της είναι αδύνατον να συνυπολογίσει άλλα προϊόντα από άλλες εταιρείες και του είναι δύσκολο στην ολιγόωρη συζήτηση μαζί σας να αναλύσει σε βάθος τις ρεαλιστικά δικές σας ανάγκες. Σκεφθείτε ότι ο κάθε χώρος αποτελείται από επί μέρους στοιχεία που πρέπει να συνδεθούν αρμονικά για την δημιουργία ενός ειδικού και μοναδικού προσωπικού περιβάλλοντος. Άλλωστε ο διακοσμητής πληρώνεται από εσάς, ενώ ο συνεργάτης - διακοσμητής πληρώνεται από την εταιρεία για να είναι γνώστης του συγκεκριμένου προϊόντος. Αυτό που σίγουρα μπορεί να κάνει άψογα είναι να βοηθήσει τον συνάδελφο του στην τελική του πρόταση ως προς την τελική απόφαση.

 

ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Σωστή ερώτηση! Όπως σε όλα τα επαγγέλματα και εδώ υπάρχουν «ευκαιριακοί» που εκμεταλεύονται την έλλειψη ενημέρωσης καθώς και το γνωστόν «στην Ελλάδα είσαι ο,τι δηλώσεις» Η ΕΔΙΚΕ (ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) κάνει τακτικά μέλη όσους αποδεικνύουν τις σπουδές τους και την νομιμότητα της εργασίας τους, εργάζονται Δε σύμφωνα με ένα κώδικα δεοντολογίας όσον αφορά στις σχέσεις τους με τους πελάτες. Μόνον σ’ αυτούς παρέχει την ταυτότητα της Ένωσης. Ζητήστε του λοιπόν να σας δείξει την ταυτότητα μέλους της ΕΔΙΚΕ και απευθυνθείτε στα γραφεία για κάθε διευκρίνηση ή βοήθεια ή ακόμη και για διάφορα που τυχόν προκύψουν στις σχέσεις σας.

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ!

Είναι δεδομένο ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να αμείβεται για το προϊόν που παράγει έστω και αν αυτό είναι απλές συμβουλές που όμως προέρχονται από σπουδές και εμπειρία και λύνουν προβλήματα. Στην περίπτωση παροχής υπηρεσίας που εντάσσεται η δουλειά του διακοσμητή η ΕΔΙΚΕ προτείνει στα μέλη της ένα τιμοκατάλογο ελάχιστης αμοιβής για επί μέρους εργασίες ή συνολικό έργο, ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα της πείρας, των γνώσεων και της καταξίωσης του κάθε μέλους της.

Λάβετε όμως υπ’ όψιν σας ότι ο διακοσμητής θα σας προλάβει από τυχόν λάθη που θα φανούν αργότερα και θα αναγκασθείτε να διορθώσετε.

Και όλοι γνωρίζετε πόσο στοιχίζουν αυτά τα λάθη…..

Ακόμη θα σας βοηθήσει λόγω της εμπειρίας του να επιλέξετε το καταλληλότερο συνεργείο ή προμηθευτή με το μικρότερο δυνατό κόστος και την υψηλότερη ποιότητα.

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ;

 

Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Η

ΟΙ ΧΩΡΟΙ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ (ακομη και πριν πεσουν τα μπετα) ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΑΣ…